Raamatun äärellä

Seurakunnassamme voit tutkia raamattua, tutustua sen kertomuksiin ja rukoilla erilaisissa tilaisuuksissa sekä pienemmissä raamattupiireissä. Voit tulla mukaan erityisesti miehille tai naisille suunnattuihin ryhmiin tai tutkia raamattua yhdessä muiden tukea tarvitsevien kanssa.

Raamattupiirit>>
Rukoushetket>>
Miehille>>
Naisille>>
Tukea tarvitseville>>

Sanan Lähteellä

Suoraman srk-keskus – keskiviikko klo 18.30.
Yhteiskristillinen ilta raamattuopetuksen, rukouksen ja musiikin äärellä.

Sanan Lähteellä -iltojen raamattuopetuksesta ja todistuspuheenvuoroista huolehtivat mielenkiintoiset ja vaihtuvat opettajat. Tilaisuudessa hiljennytään yhteiseen rukoukseen ja tarjolla on myös rukouspalvelua. Yhteislaulujen lisäksi musiikissa kuullaan vierailevia esiintyjiä. Katso Sanan lähteellä -iltojen ohjelma. Lisätiedot: Tuula Salminen, p. 040 535 9860, pastori Kari Mikkonen, p. 040 309 8103.

Sana Sanasta -raamattuluento

Seurahuone – torstai klo 18.00.
Luentosarja Raamatun ajattomasta viisaudesta.

Raamattuluennoilla pureudutaan syvälle Pyhän kirjan kiehtovaan maailmaan. Viikoittain toistuva opetuskokonaisuus on kaikenikäisille seurakuntalaisille tarkoitettu mahdollisuus opiskella Raamattua perusteellisesti. Tervetuloa tekemään oivalluksia Sanan äärellä! Tulevat raamattuluennot löydät tapahtumakalenterista. Lisätiedot: pastori Marko Sagulin, p. 040 309 8106, marko.sagulin@evl.fi.

Siioninvirsiseurat

Seurahuone – torstai klo 18.00.
Perinteiset herännäisseurat tarjoavat Sanaa ja Siionin virsiä.

Kerran kuukaudessa Seurahuoneella vietetään seuroja. Seurapuheet ja Raamatun tekstit saavat seurakseen Siionin virsien syväluotaavat rukoukset. Körttiläinen veisuutyyli ja kuulumisten vaihtaminen kahvikupin ääressä yhdistävät perinteen ja nykyhetken. Katso tulevien seurojen aikataulu.
Lisätiedot: eläkerovasti Erkki Niminen, p. 044 331 1658, kirkkoherra Seppo Jarva, p. 040 309 8100.

 

Raamattupiirit

Avoin raamattupiiri

Kuhmalahti, Pentosali – maanantai klo 17.00.
Tervetuloa Raamatun äärelle keskustelemaan, rukoilemaan, kristittyjen yhteyteen!

Parillisten viikkojen maanantaisin klo 17 Pentosalissa kokoontuvassa raamattupiirissä syvennytään Raamatun teksteihin, rukoillaan ja vietetään aikaa yhdessä Lea Pyyhtiän johdolla. Tervetuloa mukaan ikään, sukupuoleen tai raamatuntuntemuksen tasoon katsomatta. Lisätiedot: Lea Pyyhtiä, p. 040 309 8129.

Avoin raamattupiiri

Ranta-Einola – maanantai klo 18.00.
Avoin ilta Raamatun ja rukouksen äärellä.

Joka toinen viikko maanantaisin kokoontuvassa Raamattupiirissä paneudutaan Raamatun teksteihin Sana Sanasta -raamattupiirimateriaalin pohjalta. Mukaan voi tulla joko yksittäisillä kerroilla tai säännöllisesti. Illassa on myös mahdollisuus yhteiseen rukoukseen. Tervetuloa raamatuntuntemuksen tasosta riippumatta! Lisätiedot: Pirjo Riihelä, p. 0400 630 286, Marja-Riitta Heiskanen, p. 040 417 684.

Avoin raamattupiiri

Seurahuone – maanantai klo 18.00.
Kaikille seurakuntalaisille avoin raamattupiiri.

Joka toinen viikko maanantaisin kokoontuvassa raamattupiirissä syvennytään Raamatun teksteihin Markku Huikkolan johdolla. Mukaan voi tulla joko yksittäisillä kerroilla tai säännöllisesti. Tervetuloa ikään, sukupuoleen tai raamatuntuntemuksen tasoon katsomatta! Lisätiedot: Markku Huikkola, p. 050 378 6172.

Avoin raamattupiiri

Sahalahti, Rekola – tiistai klo 18.00.
Tervetuloa Raamatun äärelle keskustelemaan, rukoilemaan, kristittyjen yhteyteen!

Parillisten viikkojen tiistaisin klo 18 Rekolassa kokoontuvassa raamattupiirissä syvennytään Raamatun teksteihin, rukoillaan ja vietetään aikaa yhdessä Lea Pyyhtiän johdolla. Tervetuloa mukaan ikään, sukupuoleen tai raamatuntuntemuksen tasoon katsomatta. Lisätiedot: Lea Pyyhtiä, p. 040 309 8129.

Apostolin kyydissä

Havisevan rukoushuone – torstai klo 18.00.
Tervetuloa rukoilemaan, lukemaan Raamattua ja tutustumaan kyläläisiin!

Vapaaehtoisten joka toinen torstai klo 18 vetämä keskusteleva raamattupiiri, joka ei vaadi ilmoittautumista. Tule rohkeasti tutustumaan! Lisätiedot: Harri Nieminen, p. 045 652 5885.

Ruutanan ruksa

Kodeissa – torstai klo 18.00.
Avoin raamattu- ja rukouspiiri hengelliseen etsimiseen, löytämiseen ja kasvuun.

Ruutanan rukouspiiri on yhteiskristillinen kaikille avoin raamattu- ja rukouspiiri, jonka tarkoitus on koota Pohjois-Kangasalan kristittyjä yhteen. Haluamme kasvaa Jumalan tuntemisessa Raamatun tutkimisen ja rukouksen kautta, seurustelun sakramenttia unohtamatta. Kokoonnumme joka viikko useimmiten torstaisin klo 18.00 kodeissa Ruutanassa ja Suinulassa. Tarkat kokoontumisajat ja -paikat saat Whatsapp-ryhmässä, johon voit liittyä lähettämällä pyynnön Jyrki Mäkiölle. Lisätiedot: Jyrki Mäkiö, p. 0405083188, jyrki.makio@gmail.com.

 

Rukoushetket

Rukousaamu

Seurahuone – maanantai klo 9.00.
Rauhallinen hetki rukoukselle viikon aluksi. 

Seurahuoneen rukousaamu maanantaisin klo 9-10 on kaikille seurakuntalaisille avoin esirukoushetki, jossa rukoillaan yhteisten ja henkilökohtaisten asioiden puolesta. Lisätiedot: Anneli Saariaho, p. 050 573 5092.

Aamurukous 

Kangasalan kirkko – keskiviikko klo 08.30.
Lyhyt rukoushetki aamun aloitukseksi. 

Kirkon aamurukous on kaikille avoin tuokio Raamatun, rukouksen ja virren äärellä. Lyhyen tilaisuuden jälkeen voi kiiruhtaa päivän töille tai jäädä vaihtamaan muutaman ajatuksen seurakuntalaisten kesken. 
Lisätiedot: Päivi Kaikkonen, p. 040 703 556.

 
Miehille

Miesten raamis 

Huutijärven srk-koti – tiistai klo 19.00.
Keskusteleva ja avoin raamattupiiri miehille. 

Viikoittain tiistaisin klo 19 kokoontuva raamattupiiri paneutuu Raamatun teksteihin keskustellen ja rukoillen. Mukaan voi tulla joko yksittäisillä kerroilla tai säännöllisesti. Tervetuloa kaikki miehet ikään ja raamatuntuntemuksen tasoon katsomatta! 
Lisätiedot: Juha Säämäki, p. 040 821 5879.


Naisille

Naisten raamis 

Vatialan srk-koti – maanantai klo 18.00.
Avoin raamattu- ja keskustelupiiri naisille. 

Tutkimme yhdessä Raamattua, keskustelemme, rukoilemme ajankohtaisten asioiden ja toistemme puolesta. Kokoonnumme maanantaisin parittomilla viikoilla klo 18 Vatialan seurakuntakodin takkahuoneessa. Tervetuloa mukaan! 
Lisätiedot: Irja-Liisa Sihvonen, p. 040 568 7715.

Naisten kohtauspaikka 

Suoraman srk-keskus – maanantai klo 18.00.
Tuttavallinen ja keskusteleva ryhmä aikuisille naisille. 

Kohtauspaikassa kuullaan ryhmäläisten alustuksia itse koetuista ja elämän läheisistä aiheista. Useimmat ryhmäläiset ovat ehtineet jo eläkeikään, joten rohkeutta on kertynyt tarkastella elämää rehellisesti ja jakaa sitä luottamuksella. Uudet naiset ovat lämpimästi tervetulleita! 
Syksyn 2020 kokoontumispäivät ovat: 14.9. / 12.10. / 9.11. / 7.12. Ohjaajina toimivat Marjatta Vuorinen ja Raija Mikkola. Jalat maassa, sydän taivaassa! 
Lisätiedot: Marjatta Vuorinen, p. 050 917 442.

Nice-ilta 

Kokoontumiset sovitaan kuukausittain.
Avoin hengellinen yhteisö nuorille naisille. 

Nice-iltaan ovat tervetulleita nuoret naiset, jotka haluavat rakentua yhteisen jakamisen ja hengellisten kysymysten äärellä. Ryhmä aloittaa kokoontumisen ilmoittautumisten perusteella. Ajankohta ja paikka sovitaan ryhmäläisten kesken, tavoitteena kokoontua kerran kuukaudessa. 
Lisätiedot: Sanni Pesonen, pesonen.sanni@gmail.com. 
 

Tukea tarvitseville

Rajattomat

Kirkonkylän srk-koti – tiistai klo 10.00.
Hengellinen vertaistukiryhmä riippuvuusongelmaisille. 

Rajattomien toiminta on seurakunnan yhteisöllistä toimintaa ja vertaistukea riippuvuusongelmien kanssa painiville ihmisille. Turvalliseen ilmapiiriin kirkonkylän seurakuntakodissa ovat tervetulleita myös ensikertalaiset. 
Lisätiedot: diakonissa Hanne Karaksela, p. 040 309 8041.

Kynttilöitä ja raamattua lukevan henkilön kädet ja raamattu.