Kangasalan Majatalo

Majatalo-ilta on vapaamuotoisen kotoisa ilta musiikin, elämänläheisten teemojen, iltateen ja rukouksen merkeissä.

Loistavat musiikkivieraat ja kiinnostavat puheenvuorot tähdittävät jokaista iltaa. Yhteislaulut johtaa Staff-kuoro ja house band Jukka Herojan johdolla. Illat juontaa gospelmuusikko Pekka Simojoki.

Majatalo-illat syksyllä 2021

Kangasalan seurakunnan Majatalo-illat täyttävät Kangasalan kirkon kerran kuussa sunnuntaisin kello 18.00. Kirkossa noudatetaan voimassaolevia pandemiaan liittyviä kokoontumisrajoituksia. Pyydämme osallistujia huolehtimaan riittävistä turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta sekä käyttämään kasvomaskia.

Majatalo-iltaa voi seurata suorana lähetyksenä verkkosivujen Kotikirkkokanavalla tai YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tallenne jää myös myöhemmin katsottavaksi. TV7 tekee Majatalo-illoista tunnin ohjelmia. Ne esitetään TV7-kanavalla noin kuukauden kuluttua Majatalon jälkeen.

19.9. Ilon Majatalo

Taas saadaan kokoontua yhteen!
Musiikkivieraana tenori Pentti Hietanen.
Puheenvuorossa Tubettaja Matti Mäkinen Kangasalta.

17.10. Rohkeuden Majatalo

Siivet kantaa!
Musiikkivieraana Nina Åström.
puheenvuorossa lähetyslentäjä Janne Ropponen.

7.11. Kahden maan kansalaisten Majatalo

Tule juhlimaan yhdessä Majatalon Isä Karillon kanssa! Kangasalan seurakunnan pappi Kari Mikkonen on ollut Majataloissa mukana aina perustamisvaiheista asti. Vaikuttaa siltä, että vauhti ei ole eläkkeelle siirtyessä ainakaan hidastumaan päin.
Musiikkivieraana Satakielen laulu ja Jesse de Jong.
Puheenvuorossa Kari Mikkonen.

5.12. Adventus Domini - Joulun Majatalo

Tule virittäytymään joulun tunnelmaan!
Musiikkivieraana Jukka Salminen yhtyeineen.
Puheenvuorossa valokuvaaja Erkki Jokinen.

Majatalo-illat keväällä 2022

23.1. Yhteyden Majatalo

Puheenvuorossa sosiaalipsykologi Saara Kinnunen.
"Yhteyden kaipuu on ihmisen ensimmäinen ja syvin kaipuu ja yksinäisyys on yksi aikamme kipeimmistä tunteista. Mistä löytyy majatalo, jossa voi kokea yhteyttä? Mistä löytyy hyväksyvä katse ja kuuleva korva? Nekin riittäisivät."
www.saarakinnunen.fi

Musiikkivieraana Päivi Heikura-Gullsten yhtyeineen.
Päivi voitti Kangasalan seurakunnan järjestämän yhteislaulujen sävellyskilpailun 2017 kappaleellaan "Arvaamaton tie".

Tsekkaa Päivin Youtube-kanava!

20.2. Tosi kallis Majatalo

Suoraa puhetta rahasta. "Ei kirkko rahaa tarvitse."
Puheenvuorossa Henri Lehtola, Kangasalan seurakunnan talouspäällikkö

Musiikkivieraana Voice of Finlandista tuttu Thomas-trio Höglund-trio.

13.3. Elämäntarinoiden Majatalo

Illassa kuullaan Kangasalalaisten rohkeita tarinoita, joissa ei pelätä rosoja eikä ihmeitä. Miten meni noin niinkuin omasta mielestä? Oliko jossain Jumalan peukalonjälki?

Musiikkivieraana jazz-legenda, saksofonisti-huilisti Junnu Aaltonen ja Henna Nieminen

18.4. Ylösnousemuksen Majatalo

Tervetuloa Majataloon toisen pääsiäispäivän iltana, poikkeuksellisesti maanantaina!

Puheenvuorossa antropologi ja kulttuurihistorioitsija Juha Hiltunen. Hiltunen on perehtynyt historiallisiin väärennöksiin ja pitänyt esitelmiä muun muassa Skepsis-yhdistyksessä. Ylösnousemuksen Majatalossa Hiltunen avaa näkemyksiään kiistellystä Torinon käärinliinasta.

Lasten oma Majatalo

Lasten Majatalo on samaan aikaan Majatalo-illan kanssa Perhetalolla (Tapulintie 2). Lasten Majatalossa seurakunnan lastenohjaajat ja isoset kertovat Majatalon teemoista lapsille sopivalla tavalla - leikein, lauluin ja askarteluin. Lasten Majatalossa saa pientä iltapalaa.

Lasten Majatalo on maksuton eikä vaadi ilmoittautumista. Toiminta on suunnattu alle kouluikäisille. Hoitoon voi jättää lapsen, joka on tottunut olemaan hoidossa. Vanhemmat sitoutuvat olemaan puhelimella tavoitettavissa koko Majatalon ajan.

Majatalon jatkot

Majatalon jatkot ovat Majatalon jälkeisenä keskiviikkona klo 18 Perhetalolla, Tapulintie 2.

22.9., 20.10., 10.11., 8.12.

Majatalon jatkoilla voit miettiä syvällisemmin Majatalon teemoja. Ohjelmassa on mielenkiintoisia alustuksia psykologisella kulmalla, keskustelua ja iltateetä. Jatkoille voit tulla myös kuulolle, ilman painetta osallistua keskusteluun. Jatkot emännöi teologi, perheterapeutti Arja Seppänen. Jatkot on suunnattu aikuisille. Ne ovat kaikille avoimia eivätkä vaadi ilmoittautumista.

Majataloilta Kangasalan kirkossa, vihreillä valoilla valaistu alttari.
Staff-kuorolaisia ja Jukka Heroja Kangasalan kirkossa.
Majataloiltojen yhteislaulut johtaa Staff-kuoro Jukka Herojan johdolla.