Joulun Lapsi -keräys Kangasalla 2022

Joulun Lapsi keräyksessä toimitetaan pakettilahjoja Euroopan vähävaraisimmille lapsille. Vuonna 2021 keräyksessä Joulun Lapsi -laatikoita kertyi yhteensä 290 kappaletta. Kuluvana vuonna 2022 keräys päättyy 17.11. Voit osallistua keräykseen noutamalla pakettiaihion, pakkaamalla paketin ja palauttamalla sen Perhetalolle.

1) Nouda

Tyhjiä pakettiaihioita voi noutaa viikoilla 40-46 seuraavista paikoista:
seurakuntatoimisto

• Perhetalo
  • Kangasalan kirkko
  • Pentosali
  • Sahalahden kirkko
  • Vatialankulma
  • Suoraman srk-keskus

2) Pakkaa

Pakkausohjeet löydät Patmoksen sivuilta: /www.patmos.fi/joulunlapsi/paketoi-ja-laheta/

3) Palauta Perhetalolle

Valmiiksi pakatut laatikot voit palauttaa Perhetalolle seuraavina aikoina, viimeistään 17.11.2022:

Tiistaisin klo 9 - 11.30
Torstaisin klo 16.30 - 19.30

Viikolla 46
Ti 15.11. klo 9 - 15
Ke 16.11. klo 11 - 20
To 17.11. klo 12 - 20

Kiitos, että olet mukana tukemassa ja ilahduttamassa Euroopan
vähävaraisimpia lapsia!

Pieni poika punaisen lahjan kanssa.

Mikä on Joulun Lapsi -keräys?

Operaatio Joulun Lapsi on kansainvälinen, maailman köyhät lapset tavoittava projekti. Samaritan’s Purse -järjestön johtama työ on tavoittanut jo yli 100 miljoona köyhää lasta vuodesta 1993 lähtien. Patmos Lähetyssäätiö on toiminut virallisena edustajana Suomessa vuodesta 1995 lähtien ja tavoittanut yli 250 000 lasta Bosniassa, Moldovassa ja Romaniassa. Patmos Lähetyssäätiö tekee avustustyötä viidellä maanosalla, mutta ei tahdo unohtaa Euroopan köyhimpiä lapsia, jotka asuvat Romanian ja Moldovan kylissä. Monet Patmos Lähetyssäätiön ympärivuotiset projektit ovat saaneet alkunsa Operaatio Joulun Lapsi -keräyksen kautta. Tänäkin vuonna toimitamme lahjat Moldovaan ja Romaniaan, missä Euroopan köyhimmät lapset asuvat.

Operaatio Joulun Lapsen tehtävänä on osoittaa rakkautta konkreettisella tavalla köyhyydessä eläville lapsille ympäri maailmaa ja yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa kertoa ilosanomaa Jeesuksesta. Haluamme pakettien kautta kertoa lapsille, että he ovat arvokkaita ja tärkeitä.

Ajatuksena on pakata kenkälaatikon kokoinen paketti täyteen lasta ilahduttavia lahjoja. Täytetty paketti viedään lähimpään keräyspisteeseen tai toimitetaan suoraan Patmos Lähetyssäätiöön keräysajan ulkopuolella. Jokainen paketti tarkastetaan Helsingissä Operaatio Joulun Lapsi -varastolla, näin varmistamme, että kaikki paketit sisältävät leluja, vaatteita, koulutarvikkeita, hygieniatarvikkeita sekä karkkia. Tarkastuksen jälkeen paketit pakataan rekkoihin ja lähetetään edelleen Romaniaan ja Moldovaan, missä lahjat jaetaan yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Romaniassa ja Moldovassa toimii valtakunnalliset johtotiimit, jotka organisoivat kenkälaatikkolahjojen jakotilaisuuksia kylissä. Seurakunnan työntekijät ovat mukana jakotilaisuuksissa ja jokainen lapsi kuulee lauluin sekä leikein evankeliumin Jeesuksesta. Kenkälaatikkolahjan mukana lapset saavan pienen vihkosen, jossa kerrotaan lapsen omalla äidinkielellä Jeesuksen tarina, Johanneksen evankeliumin pohjalta. Lisäksi monille lapsille tarjotaan mahdollisuus osallistua 12-osaiselle Suuri Seikkailu -lasten raamattukurssille. Suuressa Seikkailussa lapset oppivat kuka Jeesus on, miten lapset voivat oppia tuntemaan Hänet paremmin ja miten Hänestä voi kertoa ystävilleen.