Perhetalo

Arjen värejä, tukea & tapaamisia

Tapulintie 2 , 36200 Kangasala

Perhetalo

"Perhetalo tarjoaa tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen erilaisilla tavoilla, osittain ennaltaehkäisevästi ja osittain korjaavasti. ”Vanhempien suhde on lapsen koti” on mielestäni hyvä lainaus, eli pidämme Perhetalon kautta huolta parisuhteesta, jolloin lastenkin on hyvä olla. Tai jos parisuhdetta ei ole, niin tarjoamme erohetkiä varten tukea tilanteesta selviämiseen ja pidämme huolta myös yksinhuoltajista ja yksineläjistä."

Päivi Segerroos, Perhetalon johtaja

Teemoina parisuhde, vanhemmuus & isovanhemmuus

Perhetalo tarkoittaa seurakunnan uutta toimintamuotoa, joka keskittyy erityisesti vanhemmuuden tukemiseen ja monimuotoisten perheiden kohtaamiseen. Perheellä tarkoitamme kaikkia talouksia, joissa asuu yksi tai useampi henkilö eli toimintamme on suunnattu mm. parisuhteessa oleville, ydinperheille, sateenkaariperheille, yksinhuoltajille, isovanhemmille ja perheestä haaveileville. Olet tervetullut, olit sitten millaisessa elämäntilanteessa tahansa.

Perhetalossa järjestetään kaikenlaista kivaa tekemistä yhdessä, mutta tarjolla on myös mm. mielenkiintoisia keskusteluita ja ryhmiä. Ohjelmakattaukseemme kuuluu esimerkiksi vapaamuotoista olohuonetoimintaa, yhteisiä ruuanlaittohetkiä, keskusteluiltoja, perheneuvontaa, eropalveluita, lasten kuorolaulua, Majatalo-iltojen yhteydessä lasten majataloja, perhepyhäkoulua, asiantuntijaluentoja ja erilaisia ryhmiä liittyen esimerkiksi isovanhemmuuteen, kummiuteen tai tahattomaan lapsettomuuteen. Otamme mielellämme vastaan toiveita eli jos mielessäsi on ehdotuksia mitä kaikkea muuta voisimme järjestää, laita ihmeessä viestiä!

Tarvittaessa Perhetalosta voi saada käytännönläheistä, maksutonta terapiaa erilaisiin elämäntilanteisiin

Terapiassa voimme käydä läpi tarpeidesi mukaan esimerkiksi parisuhteeseen tai vanhemmuuteen liittyviä teemoja, mutta olet myös tervetullut keskustelemaan esimerkiksi omaan identiteettiisi tai jaksamiseesi liittyvistä asioista. Terapiaan voi tulla yksin tai yhdessä esimerkiksi kumppanin kanssa.

Ajanvaraustoive tai soittopyyntö terapeuteille mielellään tekstiviestillä:

Arja Seppänen 040 - 3098072
(lomalla 17.-23.6. ja 8.-26.7.)
Päivi Segerroos 040 - 3098052
(lomalla 5.-23.6. ja 22.7. – 4.8.)

Päivi & Arja

Kesällä 2019 Perhetalossa tapahtuu:

Hyvää nuorille: kaikille avoin rukoushetki riparilaisten puolesta 3.6., 10.6., 1.7. ja 26.8. klo 18-19

- Perhetalon piknik 24.6. – toiminnallista ja tarinallista yhdessäoloa perheille klo 18-20

- Lasten löytöretki – tapahtuma kirkossa ja perhetalolla 3-5.7.

- Perhetalon puutarhajuhlat & syyskauden avaus 25.8. –  ohjelmallista yhdessäoloa klo 11.30 - 14 Perhetalolla. Tätä ennen voi halutessaan käydä myös Luomakunnan messussa klo 10-11.30.

Päivitämme lähiaikoina lisätietoja tapahtumista tapahtumakalenteriimme

Olohuone on kesän ajan tauolla ja palaa jälleen syksyllä ohjelmatarjontaan.

Miten löydän perille?

Perhetalo (entinen Tapulintupa) sijaitsee Kangasalan keskustassa Kangasalan kirkon viereisellä mäellä eli Tapulinmäellä. Perhetalo on vaalean rivitalon näköisen talon oikeassa päädyssä. Talon toisessa päädyssä on kiinteistötoimen toimisto ja alakerrassa bändikämppä. Samassa pihapiirissä on myös Kirkonkylän seurakuntakoti

"Perhetalo on konkreettinen kohtaamispaikka erilaisille tapahtumille. Teemoina ovat parisuhde, vanhemmuus ja isovanhemmuus. Perhetalo on seurakunnan arvovalinta siihen, että haluamme tukea perheitä laajasti uudella tavalla. Käytännössä siis se mistä Perhetalossa lopulta on kysymys, on vasta syntymässä ja muotoutumassa. Perheen aikuiset ovat toimintamme ydin, mutta kaikki toimintamme tapahtuu lapsiystävällisesti."

Arja Seppänen, Perhetalon terapeutti