PopUp -iltakahvila Kahvila Seurahuone

Järjestäjänä Lauluyhtye Valkea ry yhteistyössä Kangasalan seurakunnan kanssa

Avoin kaikille - tervetuloa!

Lauluyhtye Valkea isännöi pop up -kahvilaa Seurahuoneella 25.4. Tiistai on Valkean normaali treeni-ilta, joten kahvilan vieraat pääsevät kurkistamaan kulisseihin ja seuraamaan, kuinka kappaleita työstetään esityskuntoon. Illan aikana on mahdollista keskustella laulamisesta ja harjoittelemisesta sekä tutustua Valkean jäseniin paremmin. Esityskappaleiden lisäksi on yleisölläkin mahdollisuus osallistua lauluyhtyemusiikin tekemiseen vähän erilaisten yhteislaulujen muodossa.

Kokoonpano
Valkea koostuu 10 kangasalalaisesta laulajasta, joista jokaisella on jonkinlaista harrastustaustaa laulamisessa, kuorotoiminnassa tai jonkin instrumentin soittamisessa. Ikähaarukka pyörii noin 30 ja 50 vuoden välillä. Ammattimuusikoita ei yhtyeeseen kuulu, vaikka muutamalla jäsenellä onkin työn kautta kosketusta myös musiikin opettamiseen.

Historia
Lauluyhtye Valkea on perustettu vuonna 2014. Idea syntyi, kun puolivahingossa yhteisen tutun perhejuhlaan kokoontunut lauluporukka huomasi jakavansa saman haaveen lauluyhtyelaulamisesta. Nimeksi valikoitui hengelliselle yhtyeelle sopiva – lämpöä, valoa, väriä ja taivasta kuvaava – Valkea.

Toiminta
Valkea harjoittelee joka toinen viikko ja esiintyy eri kokoisissa tapahtumissa tilaisuuden tarjoutuessa. Konserttien lähestyessä harjoittelutahti tiivistyy. Lisäksi pidetään satunnaisia leiripäiviä ulkopuolisten opettajien johdolla. Tärkeäksi on koettu löytää yhtä aikaa rento yhdessäolo ja määrätietoinen kehittyminen. Hengellinen rakentuminen, musiikista nauttiminen ja musiikilla palveleminen ovat harrastuksen oleelliset elementit.

Musiikkityyli
Valkean esikuviksi voidaan nimetä kaikki tunnetuimmat a cappella -lauluyhtyeet. 7 naisen ja 3 miehen kokoonpano kuitenkin poikkeaa niistä kaikista, joten oma tyyli ja soundi on kuoromaisempi. Suunta on viime aikoina ollut kohti rytmisempää musiikkia. Valkean sovituksista suurin osa on omaa tuotantoa tai ulkopuolisten Valkeaa varten sovittamaa materiaalia. Toistaiseksi ohjelmisto koostuu hengellisistä a cappella -biiseistä virsistä gospeliin. Jouluohjelmisto on suhteellisen kattava.

Facebook-tapahtuma

Paikalliset yhdistykset yhteistyössä Kangasalan seurakunnan kanssa

Eveliina Sydänlähde
vapaaehtoiskoordinaattori

ti 2.5. 18.00 -20.00

PopUp -iltakahvila

Järjestäjänä Kangasalan Pikkuteatteri yhteistyössä Kangasalan seurakunnan kanssa
ti 9.5. 18.00 -20.00

PopUp -iltakahvila

Järjestäjänä Kangasalan Rotary -klubi yhteistyössä Kangasalan seurakunnan kanssa: Äitienpäivä-kahvila!
ti 16.5. 18.00 -20.00

PopUp -iltakahvila

Järjestäjänä Kangasalan Seudun Kehitysvammaisten tuki ry yhteistyössä Kangasalan seurakunnan kanssa