Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran

Rippikoulu on osa kirkon kasteopetusta. Se antaa mahdollisuuden tutustua siihen uskoon, johon on kastettu. Samalla voi pohtia elämään ja uskoon liittyviä asioita. Rippikoulussa tutustuu uusiin ihmisiin, ja on mahdollisuus pohtia ja keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä - vähän sen ylikin. Rippikoulussa perehdytään kristinuskon keskeisiin asioihin turvallisessa ilmapiirissä.

Rippikoulu käydään yleensä sen vuoden aikana, kun täytetään 15-vuotta. Myös aikuinen tai kirkkoon kuulumaton voi käydä rippikoulun.

Vuoden 2017 rippikoulut

Ilmoittautuminen vuoden 2017 rippikouluihin on päättynyt ja tieto leirijaoista on lähetetty postitse.

Rippikoulut 2017 -esite (pdf)

Mikäli sinulla riparilainen on diakoniatehtävä joutunut hukkaan, voit tästä tulostaa itsellesi uuden: Diakoniatehtävä

Leirit ovat pyörähtäneet käyntiin ja leirimaksuista on tullut kyselyitä. Leirimaksu tulee olla maksettuna viikkoa ennen riparin alkua. Mikäli perheenne tarvitsee avustusta leirimaksuun, hoitakaa ajoissa talousjohtajalle leirin maksuvapautushakemus. Sen saatte tulostettua tästä: Maksuvapautushakemus

Riparille tullessa tarvitsee jokaisella leiriläisellä aina olla mukana  turvallisuustietolomake täytettynä. Turvallisuustietolomake sisältää myös rippikoulun säännöt. Voit ladata sen tästä: Rippikoulun turvallisuustietolomake

Kangasalan seurakunnan riparit 2017

Useita vaihtoehtoja

Rippikoulu ryhmässä

Rippikouluvaihtoehtoja on useita, ryhmiä on paljon. Yhdessä ryhmässä on n.25 rippikoululaista. Rippikouluopetusta on yhteensä 80 tuntia. Talven aikana rippikouluryhmä kokoontuu muutaman kerran ja käy tutustumassa seurakunnan eri toimintoihin. Lähes kaikilla ryhmillä on viikonloppuleiri. Talvilomalla tai kesällä on 7–11 päivän opetusjakso (leiri-, retki- tai päiväkoulu).

Rippikoulu muualla

Rippikoulut ovat ensisijaisesti luterilaisten seurakuntien järjestämää toimintaa. Seurakuntien kanssa yhteistyössä rippikouluja voivat järjestää myös kristilliset järjestöt. Vaikka käyt rippikoulun muualla kuin kotiseurakunnassasi Kangasalla, tutustut talven aikana omaan seurakuntaasi muiden riparilaisten tavoin. Yhteensä kahdeksan käyntikertaa.

Aikuisrippikoulu

Voiko aikuisena käydä rippikoulun? Täytyykö mennä 15-vuotiaiden kanssa leirille? Jos olet skipannut teini-iässä rippikoulun, ei hätää.

Jos olet kiinnostunut rippikoulun suorittamisesta, ota yhteyttä seurakuntamme rippikoulukoordinaattori Monika Viitalaan, p. 040 309 8045 tai monika.viitala (@) evl.fi

Aikuisrippikoulu sisältää 20 tuntia opetusta ja on useimmiten yksityisopetusta. Rippikoulua pitää joku seurakuntamme papeista. Opiskelu tapahtuu pääosin tapaamiskeskusteluina oman rippipapin kanssa sekä itseopiskeluna. Aikaa rippikoulun suorittamiseen on hyvä varata 2–3 kuukautta. Ohjaava pappi laatii kanssasi henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja aikataulun, joka pyritään sovittamaan työsi, opiskelusi tai elämäntilanteesi mukaan.

Konfirmaatio

Rippikoulun käynyt voi osallistua konfirmaatioon. Jos kirkkoon kuulumaton haluaa tulla konfirmoiduksi, hänen tulee ensin liittyä kirkon jäseneksi.

Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Kummit voivat konfirmaatiossa osallistua nuoren siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa. Konfirmaatiossa koko seurakunta rukoilee konfirmoitavan puolesta. Nuoret osallistuvat ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle.

Monika Viitala
diakoni, rippikoulukoordinaattori