Lasten ja perheiden seurakunta

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaisensa on Jumalan valtakunta." Mark. 10:14

Seurakuntamme on mukana lapsiperheiden arjessa. Erilaisten perheiden kohtaaminen, vanhemmuuden tukeminen ja kristillinen kasvatus ovat ammattitaitoisten lastenohjaajiemme työn pääpainopisteitä.

Juuri nyt!

• Lasten kesäleirien ilmoittautuminen on päättynyt ja seuraavaksi nähdään leirillä!
  • Kesäleiri-esite
  • Parisuhteen perheleirille (25.8.-27.8.) vielä muutama paikka vapaana. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Päivi Segerroos, p. 040 309 8047.
Kuvassa paimennukke kantaa lammasta

Kesäkerhot 2017

Hakuaika kesäkerhoihin on päättynyt 20.2. Kerhopaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Seurakuntamme tarjoaa lapsiperheille monipuolista toimintaa

• Toukkatupa on vertaistukiryhmä äideille ja alle vuoden ikäisille esikoisvauvoille Suoraman seurakuntakeskuksessa. Lisätietoja ryhmästä saa Sanna Sinisalolta p. 045-6500094.

• Päiväkerhoryhmät on suunnattu 3-5-vuotiaille ja ne kokoontuvat kaksi kertaa viikossa. Kerhotoiminta kevätkaudella alkaa viikolla 3.

• Avoimet perhekerhot ovat lasten ja vanhempien yhteisiä kerhohetkiä kerran viikossa. Perhekerhoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

• Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki yli 4-vuotiaille lapsille. Siellä tutustutaan Raamatun kertomuksiin, rukoillaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan.

• Aarrearkkumessut ovat lapsiperheille suunnattuja jumalanpalveluksia Kangasalan kirkossa. Messun jälkeen on maksuton lounas ja touhua koko perheelle Tapulinmäellä. Kevään 2017 aarrearkkumessut ovat 26.2. ja 2.4.

• 4-vuotiaille järjestetään omia syntymäpäiväjuhlia, joihin syntymäpäiväsankarit saavat henkilökohtaisen kutsun.

• Pienille koululaisille seurakunta järjestää Kangasalan kunnan koordinoimaa iltapäivätoimintaa.

• Kummikerhot ovat osa kirkon juhlavuoden tapahtumia. Kerran kuussa järjestettävät musiikki-illat ja puuhakerho ovat matalankynnyksen kerhoja, joissa kummi ja lapsi voivat yhdessä askarrella ja musisoida. Jokainen kerta on oma tapahtumansa eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

• Lapsille on tarjolla omaa toimintaa myös erilaisten seurakunnan tapahtumien yhteydessä.

• Perhediakonia on tärkeä osa perhetyötä. Seurakunta haluaa olla tukemassa perheen arkea sekä olla myötäelämässä ja auttamassa perheen iloissa ja suruissa. Toimintamuotona on mm. erilaisia ryhmiä ja leirejä. Perhediakonina seurakunnassa toimii Päivi Segerroos.