Lähetystyö

"Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28:18–20)

Käsiin maalattu maailman kartta.

Hanna-rukouspiiri

Kansainvälisen, kristittyjen yhteisen Hanna-työn  rukouspiiri kaikenikäisille naisille kerran kuukaudessa. Rukoilemme yhdessä sekä kansainvälisen Hanna-työn että omien rukousaiheiden puolesta. Hanna-piiri kokoontuu Kahvila Seurahuoneella sunnuntaina 29.1., 26.2., 26.3., 30.4. ja 21.5. klo 17.30.

Kirkonkylän lähetyspiiri

Kahvila Seurahuoneella torstaisin parillisilla viikoilla klo 14.30.

Lähetyksen kirppis Sahalahden Rekolassa

(Kurviksenkuja 5, Sahalahti)

Maanantaisin käsityöpiirin yhteydessä klo 17-20
Perjantaisin Juttutuvan aikana klo 11-13
Lauantaisin Kahvituvan aikana klo 10-13

Lähetystuvan kirppis Ukinrannassa

(Ruutanantie 8)
Maanantaisin klo 10-14
Keskiviikkoisin klo 10-17
Lauantaisin klo 10-14

Kangasalan seurakunta tekee lähetystyötä kaikkien kirkon lähetysjärjestöjen kanssa

Lähetysjärjestöjä ovat

• Suomen Lähetysseura SLS
  • Suomen ev.lut. Kansanlähetys SEKL
  • Lähetysyhdistys Kylväjä ELK
  • Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys SLEY
  • Medialähetys Sanansaattajat SANSA
  • Suomen Pipliaseura SPS

Lähetysjärjestöjen kanssa on solmittu nimikkosopimuksia, joiden mukaan osallistumme nimikkolähettiemme tai nimikkokohteidemme kustannuksiin sekä talousarviovaroilla että vapaaehtoisesti kerätyillä varoilla. Sen lisäksi rukoilemme nimikkolähettien ja nimikkokohteissa tehtävän työn puolesta.

Nimikkolähetit ja -kohteet

Suomen lähetysseura

Nimikkolähetit:
Sari ja Vesa Lehtelä, Israel
Nimikkokohteet:
Tansania/ Morogoron hiippakunnan kapasiteetin vahvistaminen ja hiippakunnan Maasai-työ
Pakistan/ Peshawarin hiippakunnan evankelioimistyö
Botswana/ Thuson vammaistyö
Israel/Tyttöjen talo Akkossa
Lähetystuvan nimikkokohde:
Maasai-tytöt Morogorossa

Suomen evankelisluterialinen kansanlähetys

Nimikkolähetti:
Heidi Tohmola, graafikko (kotimaassa)
Kypros / Ihmiskaupan vastainen työ

Lähetysyhdistys kylväjä

Nimikkolähetit:
Bangladesh/ Annukka Isokoski, terveydenhoitaja, terveydenhuollon asiantuntijana (kotimaassa)
Kylväjän tekemä pakolaistyö, jonka koordinaattorina toimii Mikko Puhalainen
Israel/ Raamatun ja juutalaisuuden opinto- ja tutkimuskeskus Caspari

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys

Nimikkolähetti:
Kenia/ Pauli Vanhanen, mm. masai-alueilla rakennus- ja vesiprojekteissa
Kenian ev.lut. kirkon diakoniatyö/kummilapsityö

Medialähetys sanansaattajat

Nimikkokohde:
Satelliittitelevisiotyö SAT-7 kanavilla: arabiankielinen Arabic, farsinkielinen Pars, turkinkielinen Türk, arabiankielinen lastenkanava Kids sekä hindinkielinen radio-ohjelma ”Naiset toivon lähteellä”.

Suomen pipliaseura

Raamattulähetystyö Kiinassa

Kansainvälinen diakonia

Kansainvälinen diakonia toteutuu erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin humanitaarisen avun antaja. Se toimii 15 eri maassa, siellä missä hätä on suurin. Kirkon Ulkomaanapu tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan ja poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Nopean toiminnan joukot

Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastosta myönnetään hätäapua, kun maailmalla tapahtuu jokin luonnonkatastrofi tms. Silloin myös nopean toiminnan joukot eli lipaskerääjät tarvitaan liikkeelle mahdollisimman pian. Lipaskeräys tuottaa tuloja nopeasti ja varsin kohtuullisella vaivalla.

Liity mukaan tekstiviestillä kokoon kutsuttavaan joukkoon! Mikäli innostuit asiasta, niin ota yhteyttä Riikkaan p. 040 309 8042, riikka.rantakallio@evl.fi

Marjo Ihalainen

Tanja Lähteenmäki