Jumalanpalvelus - seurakunnan yhteinen juhla

Jo lähes kahden tuhannen vuoden ajan kristityt ovat kokoontuneet yhteen sunnuntaina, Kristuksen ylösnousemuksen päivänä. Apostolien teoissa kerrotaan ensimmäisten kristittyjen elämästä:

”Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.” (Ap.t. 2:42)

Jumalanpalveluksella on takanaan pitkä historia. Samalla se on seurakunnan hengellisen elämän ydin myös tänä päivänä. Kirkon elämä kasvaa ja nousee jumalanpalveluksesta. Kaiken perustana on se, että jumalanpalveluksessa Jumala itse hoitaa meitä sanallaan ja ehtoollisen lahjalla.

Kangasalan seurakunnan jumalanpalveluselämä on monipuolista. Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin ja muina kirkollisina juhlapyhinä kirkoissa, seurakuntataloilla ja kesäaikaan myös luonnon helmassa. Kangasalan kirkossa jumalanpalvelus on jokaisena pyhäpäivänä pääsääntöisin kello 10. Sahalahden, Kuhmalahden ja Vehkajärven kirkoissa pidettävien jumalanpalvelusten ajankohdat löydät tapahtumatiedoista.

Olet tervetullut palveltavaksi!

Kädet kastavat ehtoollisleipää viiniin

Majataloillat

Rentoa tunnelmaa valojen loisteessa, paljon musiikkia, Jumalan etsimistä ja kohtaamista yhdessä, naurua ja välillä itkuakin. Muun muassa tätä ovat majataloillat. Niitä pidetään Kangasalan kirkossa sunnuntaisin klo 18 noin kuuden viikon välein.  Illoissa ihmetellään elämää ja uskoa erilaisten teemojen kautta.

Majatalossa vieraillee puhujia ja muusikoita, välillä kaukaakin. Jokaisena iltana on paikalla myös majatalon ikioma Staff-kuoro ja houseband. Pekka Simojokikin on useimmiten läsnä juontajan ominaisuudessa.

Majatalo-illan kesto on n. 2 tuntia ja lapsille järjestetään ikiomaa ohjelmaa Lasten Majatalossa läheisessä Tapulintuvassa.

Kevään 2017 Majatalot:

Sahalahden kirkossa sunnuntaina 15.1. klo 18.
Kangasalan kirkossa sunnuntaisin  12.2. / 12.3. / 9.4.  klo 18.

Sanan lähteellä -illat

Painavatko sinua elämän murheet? Oletko väsynyt, masentunut ja iloton? Haluatko vapautua syyllisyydestä? Haluatko kokea uskonyhteyttä ja kohdata elävän Jumalan? Tule Sanan lähteellä -iltaan!

Sanan lähteellä -illoissa (ent. Ilosanoma-illat) tärkeänä osana on raamatunopetus, josta vastaavat vierailijat eri puolilta Suomea. Mukana on myös henkilökohtaisia puheenvuoroja, akustista musiikkia ja rukousta. Kahdenkeskiseen sielunhoidolliseen keskusteluun ja rukoukseen on myös mahdollisuus illan päätteeksi.

Sanan lähteellä-ilta joka toinen keskiviikko klo 18.30 Suoraman srk-keskuksessa/Kangasalan kirkossa. Katso kevään ohjelma!

Keidas- ja Eväsmessut

Lepoa ja yhdessäoloa, puhetta uskosta ja kertomuksia elämästä, yhteislaulua, Jumalan kohtaamista Sanassa ja ehtoollispöydässä. Tätä ovat keidas- ja eväsmessut!

Keidasmessu järjestetään keväällä 2017 kerran kuukaudessa sunnuntaisin (22.1. / 19.2 / 19.3. / 23.4. / 7.5.) klo 16 Suoraman srk-keskuksella ja Eväsmessu samoin kerran kuukaudessa sunnuntaisin (29.1. / 5.3. / 2.4. / 30.4.) klo 16 Sahalahden srk-talolla.

Lapsille pidetään pyhäkoulua.

Aarrearkkumessut perheille

Kangasalan kirkossa keväällä 2017 sunnuntaina 26.2. ja 2.4. klo 11.
Messun jälkeen maksuton lounas ja touhua koko perheelle Tapulinmäellä.